Zangeres Mary van Baal 

Uitleg nummers "Mary van Baal" 

Nieuwe nummer "Mijn droom" 

Nieuwe single Mary Van Baal - Mijn Droom


Zangeres Mary van Baal is geboren in Doetinchem en na 2 jaar verblijf in een kindertehuis, opgegroeid in een pleeggezin te Arnhem. Altijd hoopte zij dat haar biologische moeder haar zou komen halen, maar dit gebeurde niet en ze bezingt dit in haar debuutsingle ‘Zij kruipt door mijn bloed’.

Op zeer jeugdige leeftijd kreeg zij te horen dat haar pleegmoeder niet haar biologische moeder was en later vernam ze dat haar moeder was overleden. Toen Mary van Baal 58 jaar oud werd kreeg zij uit onverwachte hoek een foto van haar vader en moeder. Vanaf dat moment kreeg haar moeder een beeld en droomde Mary vaak over haar. ‘Het voelt alsof zij over mij waakt’. Bij tegenslag vraag ik haar om raad en ze verschijnt dan ook in m’n dromen. 

Mijn nieuwe single heet dan ook ‘Mijn Droom’, aldus Mary van Baal. (Info: UltimateDisk)


Nederlandse tekst geschreven door Gert Ekkelboom

Opname & arrangement: Ekkelboom Music Media Producties

Ons meeste recente blogbericht

1 juli 2021

Mary van Baal – Wat mijn oma altijd zei

Lucky Joe | jul 1, 2021

Mary van Baal zingt autobiografische nummers. Dus liedjes die met haar leven te maken hebben. Zo heeft Gert Ekkelboom nu voor haar het liedje geschreven 

“Wat mijn oma altijd zei”

Dit nieuwste nummer gaat over haar oma, die in moeilijke tijden altijd wijze raad gaf. Meestal gebruikte ze het gezegde ‘ieder huisje heeft zijn kruisje’. Oma was de steun en toeverlaat van Mary en zij was daar dan ook dikwijls te vinden.

Nu haar oma niet meer leeft, denkt Mary in moeilijke tijden nog vaak aan haar wijze woorden. Ze put daar weer kracht uit om verder te kunnen.


Mary van Baal geboren in Doetinchem in het jaar 1960, groeit niet op bij haar biologische ouders maar in een pleeggezin. Haar leven gaat niet altijd over rozen en kent vele up’s en down’s. Toch weet zij zich staande te houden in moeilijke tijden. In 1982 trouwt zij met Ed, haar man. Mary had gelijk een hele goede band met de moeder van haar pleegmoeder, die ze dan ook vaak bezocht.

De wijze raad die deze speciale vrouw, die ze oma mocht noemen, haar altijd gaf neemt ze nog altijd mee in haar leven. Dat bracht haar ook op het idee om een nummer te laten schrijven over dat ene gezegde dat haar altijd is bijgebleven.

Mary staat bekend om haar nummers die zij zingt vanuit haar hart.


Met dank aan: Willem de Bie

Ons tweede blogbericht

8 juli 2021

De grootste fans, (de oma’s of opa’s), van de helden van het Nederlandse lied, die trots zijn op hun nationale kroost, weten precies te vertellen waarom Nederland muziekland hoog aangeschrevenstaat bij het nationale publiek.

Van dag tot dag en niet alleen in de heldere nachten, weerklinkt het Nederlandse lied.

Van het land van de pasta’s tot aan de witte stranden met wuivende palmen in de Dominicaanse republiek, waar de lat voor het Nederlandse lied erg hoog ligt.

Nederland muziekland, laat met trots zien dat het Nederlandse lied overal de grondvesten kan laten trillen.

Edwin Bos – Geloof in de liefde

Mary van Baal – Wat mijn oma altijd zei

Karina Coors – Waarom, waarom, waarom

Steve Tielens – Pasta (of pasta ni)

Christina Loreena – Santa Domingo

Christina Loreena – Alleen vannacht

Johnny Shownieuws

Ons eerste blogbericht

8 juli 2021

MARY VAN BAAL KOMT MET EEN AUTOBIOGRAFISCH NUMMER

Geplaatst op 16 juli 2020 door

Mary van Baal uit Rheden komt met een zeer gevoelige nummer over haar leven, en dat dit niet altijd even makkelijk was vertelt ze zelf.

Mijn naam is Mary van Baal en verwerk mijn verleden in mijn muziek, op mijn levenspad heb ik al veel dingen meegemaakt. Zo ben ik afgestaan bij mijn geboorte en ben groot gebracht in een pleeggezin, waar niet altijd alles even soepel liep.

Ik ben dus niet opgevoed door mijn biologische ouders, dit is ook het geval bij mijn kleinkind, echter kent zij wel haar ouders en gaat daar ook regelmatig naar toe, maar door omstandigheden kan zij thuis niet wonen. Vaak zegt ze dan ook “Oma ik mis mama en papa”, door wat ik zelf heb meegemaakt weet ik precies hoe zij zich voelt, want ik weet goed wat missen is! Dat bracht mij op het idee hier een liedje over te laten schrijven en wel door Frank van Etten, die als geen ander mijn gevoelens in een liedje kan verwerken en zo ontstond dit autobiografisch nummer “De cirkel van mijn leven”

Naast Frank van Etten heb ik ook veel met Melanie te maken, zij is mijn steun en toeverlaat als ik dat nodig heb, maar in de studio is ook een bijzondere lieve man die mij altijd weer op mijn gemak stelt als ik ga opnemen en dat is Jasar, ik ben echt blij met deze mensen die naast hun vak ook zeer menselijk zijn en liefde geven.

Op de videoclip ben ik samen te zien met mijn kleindochter ‘Jaimy’, voor haar zing ik dan ook dit liedje “De cirkel van mijn leven” maar voor anderen zal het ook wel herkenbaar zijn in het missen van iets of iemand

De videoclip is opgenomen door BC Eye Media en dat is gedaan in het prachtige natuurgebied de Posbank in Rheden, de samenwerking met Bart was heel fijn. Ik wil dan ook iedereen bedanken die het mede mogelijk hebben gemaakt dit nummer tot een mooie productie te maken.

Nieuws over mijn verzamel CD

Begin november zal mijn verzamel CD te koop zijn. Je kunt deze vast bestellen via mijn E-mailadres "[email protected]" kosten € 9,95